Проф. Румен Драганов прогнозира дори повишаване на броят на българите,

...
 Проф. Румен Драганов прогнозира дори повишаване на броят на българите,
Коментари Харесай

Ще има ли отлив на туристи заради новият климатичен данък?

 Проф. Румен Драганов предвижда даже повишение на броят на българите, искащи да летуват в Гърция

Намалението в цената на хотелските стаи е с към 20-30%, в случай че в този момент си ги резервирате за през лятото. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ шефът на Института за оценки и разбори в туризма проф. Румен Драганов.

Той заприказва за взрив през празниците. 

„ За Коледа и Нова година хотелите бяха доста натоварени. Базите в Мальовица бяха на 100% заети, а в другите курорти – на 93-95% “, съобщи специалистът. 
 
На въпроса на водещия Златимир Йочев дали се чака повишаване на туристическите услуги през това лято той отговори, че повишаването от 2019 година до момента е с 26%. Това е станало в интервал на инфлация, посочи професорът. 

„ При това огромно ветрило в този момент просто си гледате в джоба и си записвате нещо, което ви е по размер. Гледате да е комфортно на тези хора, които идват с вас. Затова сътворяваме толкоз доста удовлетворени туристи “, добави той.

„ Надхвърляме през 2023 година с към 100 000 броят на влезлите гости в страната. Най-много от задграничните туристи са тези от Европейски Съюз – към 60%. След това са от прилежащите страни. Ние имаме извънредно огромен трафик на хора със прилежаща Турция и Гърция “, посочи проф. Драганов. 

„ 1,3 млн. гърци влизат годишно в България. Те не идват на море, а да си сменят парите в банката и усъвършенстват локалната стопанска система “, изясни той.

На въпроса дали въвеждането на нов климатичен налог в Гърция и по-високите пътни такси ще накара българите да употребяват нашите курорти той отговори с „ не “. Смятам, че ще има нарастване на туристите към южната ни съседка, акцентира специалистът. 

„ Всичките дребни такси се равняват на 20 евро. Новата по този начин е стотинки. Тя няма да повлияе на пътуването “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР